Gode råd: Spænd ben for tyven

Trygfonden og Det Kriminalpræventive Råd anbefaler, at de danske hjem bliver sikret bedre mod tyve.

Stærke døre, vinduer, låse og mure, der kan stå imod indbrudsforsøg.  Det kan være opskriften til at holde tyven væk. I en rapport anbefaler Trygfonden og Det Kriminalpræventive Råd søndag, at de danske hjem bliver sikret bedre mod tyve.

- Det er noget, vi som borgere desværre kun får gjort i begrænset omfang, skriver Merete Konnerup, analysechef i TrygFonden, i en pressemeddelelse.

I Holland og Storbritannien er der krav om, at nybyggede boliger bliver sikret mod indbrud. Det har halveret indbrudsraten.

- Indbrudssikrede hjem smitter samtidig positivt af på ikkeindbrudssikrede hjem i lokalområdet. Indbruddet flytter altså ikke over til naboen, tværtimod, skriver Merete Konnerup.

Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen, siger dog til Jyllands-Posten, at han ikke mener, der skal lovgives på området.

- Det må være folks eget valg, om de vil ofre de penge, det koster at indbrudssikre deres hus, siger han.

- Jeg mener for eksempel ikke, at vi skal tvinge folk til at bruge mange tusind kroner på indbrudssikring, hvis de bygger et hus i et område, som sjældent er ramt af indbrud, siger han.

I sidste måned fremlagde regeringen tre initiativer, der skal sikre, at der bliver begået færre indbrud. De handler om hårdere straf.

Indbrudstyve skal have en særlig paragraf i straffeloven, tyve skal have hårdere straf for at bryde ind, når beboerne er hjemme, og politiet skal have mere fokus på omrejsende kriminelle.

Sådan kan du gøre arbejdet svært for tyven

 

Oversigt

    Oversigt