Godhavnsdreng: Realistisk og uhyggelig film

Tre børnehjemsdrenge var med til forpremieren på "Der kommer en dag" i Odense i aftes. Gensynet med deres barske barndom var en uhyggelig oplevelse.

- Den var rystende og rystende god. Vi kom tilbage i tiden, for det var jo sådan det foregik, siger Arne Roel Jørgensen, der selv tilbragte sin barndom på børnehjemmet Godhavn. 

De tre Godhavnsdrenge var sammen med blandt andre de medvirkende skuespillere indbudt til forpremieren i BioCity i Odense.

- Vi kunne genkende den ene scene efter den anden. Det er selvfølgelige omskrevet til film, men hold kæft hvor var det flot, og det var helt vildt så godt de spillede. Det må være hårdt for drengene, og jeg håber, at de har fået psykologhjælp, siger Arne Roel Jørgensen.

Godhavnsdrengene har i årevis kæmpet for at få en officiel undskyldning fra den danske stat, men den er endnu ikke kommet. Nu håber børnehjemsdrengene, at filmen kan medvirke til at de endelig får deres undskyldning. 

- For os er det bare vigtigt, at vi får en undskyldning, så vi kan få fred i sindet. Da vi kom ud, vidste vi intet. Vi havde ikke fået kærlighed, ingen viden og mange døde efterfølgende i fængslet eller med en sprøjte i armen. Og systemet vidste, hvad der foregik, siger Arne Roel Jørgensen. 

- De smadrede vores liv. Vi vidste intet om livet, da vi blev lukket ud, siger Arne Roel Jørgensen

Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, var også med til forpremieren, og hun mener også, at tiden nu er inde til at give en officiel undskyldning.

- Vi har ikke tradition for at give den slags undskyldninger. Men filmen understreger, hvad det vil betyde for drengenen at få en undskyldning, lyder det fra Trine Bramsen.

Der er biografpremiere på filmen, der er lavet i samarbejde med FilmFyn, 21 april.

 
 

 

Oversigt

    Oversigt