I det fynske folks tjeneste

To godsvogne med gift afsporet

Et defekt sporskifte var skyld i, at flere vogne blev afsporet både mandag og tirsdag.

Tidligt tirsdag morgen blev to godsvogne med gift afsporet ved Odense Banegårdscenter. Det er anden gang på to dage, at der sker en afsporing. Det oplyser Odense Brandvæsen.

Tjære og petroleumsnafta

De to godsvogne blev afsporet i forbindelse med at en lang række godsvogne skulle rangeres. Den ene vogn indeholdt tjæreholdigt affald fra Kommunekemi i Nyborg, og den anden havde petroleumsnafta med fra Tyskland.

Fordi man frygtede, at giften ville sive ud, da de to vogne skulle løftes på plads, mødte både Falck, Odense Brandvæsen og politiet op.

- Men det hele forløb uden problemer, fortæller beredskabsinspektør Claus Olsen, der fortæller, at det kunne være gået grueligt galt.

- Hvis tanken på godsvognen var brækket over, så havde vi måtte evakuere folk på stedet, fortæller Claus Olsen.

Vogne afsporet før på samme strækning

Haverikommissionen var tirsdag på stedet, dels fordi godsvognene var spækket med farlige kemikalier, dels fordi der mandag også var sket en afsporing.

- I løbet af ugen kommer vi med en redegørelse og en anbefaling til trafikstyrelsen om, hvad der skal ske. Men afsporingen skyldes en defekt i skiftesporet, fortæller Leif Gaml fra Haverikommissionen.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.