Godt nyt til vandhunde: Millioner til vandaktiviteter i havn

En bølgebryder til syv millioner skal gøre havnen i Bagenkop til en legeplads for blandt andet kitesurfing, dykning og roning

Fiskeri, kajakroning og kitesurfing på Langeland. 

Det er en del af et større projekt, som de langelandske politikere tirsdag har valgt at kaste syv millioner kroner i. 

- Når projektet bliver en realitet, skal de syv millioner bruges på en slags havneudvidelse, der blandt andet skal skabe ro i vandet i færgelejet i Bagenkok, fortæller Kewin Friis Kamelarczyk, der er projektleder ved Naturturisme I/S, der står bag udviklingen og videreførslen af idéen bag Shores Langeland. 

Han er en glad mand, der lige siden nyheden om de syv millioner har klappet i hænderne. 

- Med ro i vandet kan flere vandaktiviteter finde sted, og det vil gøre Langeland til en legeplads for vandaktiviteter. 

De syv millioner skal bruges på en bølgebrydende stenmole i Bagenkop Havn. Molen skal være med til at sætte rammerne om et "kraftcenter", hvor der er mulighed for blandt andet at dyrke stand up-paddle, kajakroning og dykning. 

Enighed om pengene

Det var en enig kommunalbestyrelse på 15 mennesker, der mandag stemte støtten igennem på kommunalbestyrelsesmødet på Strynø.

- Vi var fuldstændig enige på mødet, siger Langelands borgmester, Bjarne Nielsen (V), der samtidig fortæller, at det er en forudsætning, at projektet også får penge fra fonder. 

Han er ikke i tvivl om, at projektet kommer til at gavne Langeland. 

- Det bliver en klar forbedring af Bagenkop Havn, og så kommer det til at tiltrække flere tilflyttere og turister til øen. Det kommer altså til at sætte Langeland på landkortet i forhold til kitesurfing, dykning og andre vandaktiviteter, siger borgmesteren.

Hele projektet kommer til at koste omkring 22 millioner kroner. Dermed mangler Naturturisme I/S, der står bag projektet Shores Langeland, at finde 15 millioner kroner fra fonder. 

Men Kewin Friis Kamelarczyk mener ikke, det bliver et problem. 

- Vi har allerede fået lovning på støtte fra Lokale og Anlægsfonden, og vi er i fuld gang med at finde flere fondspenge, fortæller han. 

Ud over havneudvidelsen i Bagenkop vil Shores Langeland også lave en række faciliteter rundt omkring på Langeland. Der endnu ingen endelig plan for de enkelte hotspots på øen, men de skal alle handle om vand og aktiviteterne omkring det. 

Oversigt

    Oversigt