GOG indleder semifinalejagt med pligtsejr

GOG vandt deres første kampe i herrehåndboldligaens slutspil, da det blev til en sejr ude over Århus Håndbold.

GOG's håndboldherrer indledte jagten på en semifinaleplads med sejr, da holdet mødte Århus Håndbold på udebane i begge mandskabers første kamp i slutspillet.

Fynboerne, der sluttede på andenpladsen i grundspillet, vandt over aarhusianerne, som blev nummer syv, med cifrene 28-26.

Bjerringbro-Silkeborg (BSV) kom også fra land med en sejr på udebane over Skanderborg Håndbold, der blev slået 33-29.

GOG fører pulje 2

Dermed har GOG fire point i toppen af slutspilspulje 2. Holdet havde inden kampen allerede to point på kontoen på grund af slutplaceringen i grundspillet.

BSV indledte med ét point på kontoen i samme pulje som GOG og har derfor tre efter torsdagens sejr.

Århus og Skanderborg har ligesom inden torsdagens opgør nul point.

Det var fra kampens start tydeligt, at aarhusianerne ville kunne bide skeer med GOG.

Efter ti minutter havde fynboerne godt nok en smal føring på 5-4, men seks minutter efter lykkedes det hjemmeholdet at komme foran for første gang siden 1-0, da Tobias Møller på straffekast gjorde det til 8-7.

Fynboerne trak fra inden pausen

Men så skruede GOG bissen på, og ved pausen var udeholdet foran med hele syv mål ved stillingen 18-11.

Den fynske håndboldmaskine gik dog mere eller mindre i stå i starten af anden halvleg. Efter 12 minutter var forspringet nede på to mål, hvilket udløste en GOG-timeout.

Spilstoppet gjorde godt for udeholdet, der fik sat en stopper for Aarhus' comeback og etableret en tremålsføring.

Hjemmeholdet kæmpede dog videre. Med seks minutter igen blev spændingen fornyet, da forskellen kom ned på to mål ved stillingen 25-23 i fynsk favør.

Men GOG holdt stand, og Aarhus kom aldrig tættere på.

BSV måtte kæmpe for sejren

I kampen mellem Skanderborg og BSV så det i første halvleg ud til, at udeholdet uden problemer ville køre en storsejr i hus.

Kort før pausen var BSV således foran med seks mål, men efter en tur i omklædningsrummet kom Skanderborg bedre med.

Bjerringbro-Silkeborg førte ganske vist fra start til slut i de sidste 30 minutter, men holdet formåede aldrig for alvor at trække helt fra og lukke kampen før til sidst.

Skanderborg kom dog aldrig tættere på end to mål.