GOG Svendborg sneg sig i finalen

Christian Hjermind kunne have sikret Kolding omkamp, men han brændte straffekast i de sidste sekunder, så finalen gik til GOG Svendborg.

For første gang i syv sæsoner bliver DM-finalen i herrehåndbold uden deltagelse af Kolding. I den tredje og afgørende semifinale besejrede GOG Svendborg lørdag eftermiddag de forsvarende mestre med 30-29.

Det blev et vanvittigt spændende opgør de 2800 tilskuere i Kolding blev vidner til. Hele kampen igennem fulgtes de to hold ad, og ved pausen var GOG Svendborg foran med 13-12. I anden halvleg var det dog som om, at fynboerne havde et lille bitte overtag og var flere gange foran med to mål.

Med et minut igen stod det 29-29, og med 18 sekunder igen gjorde Torsten Laen det til 30-29. Kolding havde chancen med endnu et angrebsspil, og rutinerede Christian Hjermind fik ansvaret for at holde liv i Koldings finaledrømme. Men Hjermind brændte et straffekast tre sekunder før tid, da han sendte bolden over mål, hvorefter de fynske spillere og sidste års sølvvindere kunne juble over, at de igen i år skal spille om guldet.

En finale næste weekend, der overraskende bliver mellem grundspillets nummer tre GOG Svendborg og nummer fire fra Viborg, som sendte FCK ud efter to kampe.