I det fynske folks tjeneste

GOG'er i hovedrolle: U21-håndboldherrer booker VM-finale

Lasse Møller stod for ti kasser, da de danske U21-herrer lørdag aften slog Frankrig i håndbold og spillede sig i VM-finalen.

GOG's talentfulde Lasse Møller gør det også særdeles godt ved U21-VM Foto: Arkivfoto

Det danske U21-landshold i håndbold leverede en imponerende præstation, da holdet lørdag aften spillede sig i VM-finalen. Danskerne besejrede de franske verdensmestre 37-34, og dermed blev Danmark finaleklar. Det skriver Ritzau.

Frankrig slog ellers Danmark i gruppespillet med 30-22 og var favoritter i semifinalen, men landstræner Morten Henriksens tropper leverede varen i det målrige opgør.

- Det er så fantastisk. Drengene fortjener virkelig at stå i den her finale, siger han.

- Vi gik ind til kampen med troen på, at det godt kunne lade sig gøre, og gennem hele kampen løftede vi i fællesskab. Flotte individuelle angrebspræstationer og Simon Gade i målet gjorde forskellen. Vi formåede at drille franskmændene med vores syv mod seks-spil i hele kampen, siger Morten Henriksen i en pressemeddelelse fra Dansk Håndbold Forbund (DHF).

- Nu skal drenge have lov til at mærke euforien. Der er flere af spillerne, der har fået mange minutter i de seneste par kampe, så vi har helt sikkert fokus på vores restitution frem mod finalen, siger landstræneren.

Mathias Bitsch blev dansk topscorer mod Frankrig med 11 scoringer, mens Lasse Møller fra GOG altså stod for en næsten lige så stor del.

"Et kæmpe tillykke til Lasse og de øvrige drenge på det danske U-21 landshold, der her til aften spillede sig i finalen med en sejr på 37-34 over de franske favoritter. Lasse var igen i en toneangivende rolle og nettede 10 gange og havde dermed en stor andel i den danske sejr", skriver GOG Sport på sin facebook-side. 

Danmark møder Spanien i finalen søndag aften klokken 19. Spanien besejrede i semifinalen Tyskland med 26-21.

Ifølge Dansk Håndbold Forbund kan finalen ses på live på web. Find et link her 

Opdateret kl. 17.12. Lasse Møller er nu også udpeget til VM's All Star-hold som venstre back samt kåret til den "mest værdifulde spiller"