I det fynske folks tjeneste

Golfklub betaler erstatning for fyring af greenkeeper

Odense Eventyr Golf har betalt godt 136.000 kroner i erstatning, efter at klubbens ledelse fyrede dens unge chefgreenkeeper, Thomas Poulsen, som samtidig var sikkerhedsrepræsentant

Fyringen skete kun tre uger efter, at Thomas Poulsen var blevet forfremmet til chefgreenkeeper, skriver Nyhedsbrevet 3F. 

Han var bl.a. gået i gang med at rydde op i rodet på det ulåste værksted, hvor fra der ifølge den unge greenkeeper blandt andet forsvandt skruetrækkere og topnøglesæt samt benzin i tøndevis.

- Jeg krævede, at der blev sat lås på dørene til værkstedet. Der skulle være styr på tingene, så jeg kunne holde mit budget. Jeg ville ikke have et kæmpe underskud som på det budget for 2007, jeg overtog, siger Thomas Poulsen til Nyhedsbrevet 3F.

Indflydelsesrige folk hos Odense Eventyr Golf var tilsyneladende ikke interesseret i, at der blev ryddet op.

Den 23-årige fungerende chefgreenkeeper Thomas Poulsen blev snydt for tre måneders løn som sikkerhedsrepræsentant, ligesom klubben heller ikke havde betalt ham feriepenge for 2007.

Den lokale 3F-afdeling gik ind i sagen og sikrede ham 136.400 kroner efter fyringen.

- Jeg synes, det er ærgerligt, at golfklubben fyrer en ung og meget dygtig greenkeeper. Og jeg undrer mig over, at klubben ikke har haft styr på en så simpel ting som udbetaling af feriepenge, siger Anna Lise Vindeløv, faglig sekretær hos 3F Odense GOPS, til Nyhedsbrevet 3F.

Odense Eventyr Golf ønsker ikke at udtale sig om sagen.