Gorm forstyrrer trafikken til lands og i luften

København, Søndag /ritzau/

DSB har færre afgange end normalt over hele landet på grund af storm, ligesom fly kan blive forsinket.

Stormen Gorm vil sandsynligvis forstyrre trafikken både til lands og i luften søndag aften, når vindstød af orkanstyrke vil ramme det meste af landet.

Togpassagerer må indstille sig på, at togene ikke kører så ofte, som de plejer, lyder det fra Banedanmark.

- Vi kører med reduceret togtrafik fra klokken 18 over hele landet for at tage højde for stormen, siger områdechefen i trafikal drift hos Banedanmark, René Hestbæk.

- De nærmere detaljer melder vi ud senere søndag eftermiddag, tilføjer han.

Hvis man har planer om en togtur søndag aften, kan man følge ændringerne i køreplanen på dsb.dk eller rejseplanen.dk.

Hos Banedanmark gør man alt for at komme vejrproblemerne i forkøbet.

- Vi har kaldt ekstra mandskab ind for at tage højde for eventuelle væltede træer, køreledninger, der falder ned, og så videre. Vi er godt i gang og placerer hjælpevogne strategisk rundt om i landet, siger René Hestbæk.

Fra Københavns Lufthavn lyder det, at stormen også kan forstyrre flytrafikken til og fra Københavns Lufthavn.

- Hold øje med trafikken på cph.dk. I tilfælde af forsinkelser og aflysninger kontakt dit flyselskab eller rejsearrangør for nærmere information, skriver Københavns Lufthavn på cph.dk.

Politiet opfordrer bilister til at køre hjemmefra i god tid, da lukning af flere broer på grund af stormen kan give trafikproblemer.

Lillebæltsbroen vil være lukket mellem 21-23 søndag aften, ligesom der er risiko for, at Øresundsbroen og Storebæltsbroen må lukke.

Scandlines, som har færger mellem Helsingør og Helsingborg, Gedser og Rostock samt Rødby og Puttgarden, sejler indtil videre efter planen på alle ruter.

- Men vi holder øje med vejrsituationen løbende og melder ud, hvis der bliver ændringer, siger Annette Ustrup Svendsen, pressekontakt i Scandlines.

/ritzau/

Oversigt

    Oversigt