I det fynske folks tjeneste

Gourmet? Stjernekokke bruger tryner og svinetæer

Nej, det er ikke en ny fødevareskandale. Men en konkurrence om at kreere den bedste ret med svin. Tre fynske toprestauranter dyster med.

Hvor i Danmark findes den bedste ret med svinekød? 13 nominerede kokke fra hele landet dyster om bruge svin på en ny måde. Og der kommer både tryner, tæer og haler på bordet, når et dommerpanel skal finde vinderen den 20. oktober.

-Det er vidt forskellige bidrag, fra meget forskellige restauranter, der er blevet nomineret. Fælles for dem er dog, at de har haft øje for de udskæringer, der ofte er overset af danskerne. Samtidig har restauranterne tilberedt udskæringerne på en rigtig spændende måde. Der er både blevet leget med teksturer og smag, siger Grethe Andersen, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer, der står bag prisen.

Hele landet har peget på de bedste madanmeldere, kokke og madinteresserede danskere har i det sidste år kunne indstille ekstraordinære retter, de har fået serveret på restauranter. De indstillede retter kunne enten være en forret, mellemret eller hovedret, og svinekød skulle naturligvis være den vigtigste råvare.

Blandt de nominerede finder man tre fynske restauranter: Sortebro Kro med John Kofoed, Falsled Kro med Per Hallundbæk og Restaurant 5 i Svendborg, der har Jeff Scott Foster som deltager.

Ved du noget? Så send os et tip