Græskar på 190 kilo fra Ærø

Et græskar på 190,4 kilo var ikke nok til at vinde DM i kæmpegræskar for Per Brodersen fra Ærø. Danmarks største græskar 2011 vejer nemlig 288,2 kilo.

Danmarksmesteren i kæmpegræskar 2011 er Ivar Lund fra Hjørring og hans store græskar med en kampvægt på 288,2 kilo.

Han vandt DM i kæmpegræskar i konkurrence med syv andre, der havde fragtet deres orange giganter til vejning Tivoli.

På trods af den nyvundne titel er Ivar Lund dog lidt skuffet, for han troede, at hans imponerende orange grøntsag var endnu tungere.

- Jeg må indrømme, at jeg havde troet mit græskar havde været tungere. Det er nok det største græskar, der nogensinde er dyrket i Danmark rent volumenmæssigt, men vægten levede det ikke op til størrelsen og det er skidt når man er et græskar, siger Ivar Lund.

Han ville gerne have slået danmarksrekorden fra 2008.

- Hemmeligheden bag mit græskar har været masser af komøg, organisk muld og masser af spagnum. Men Jeg kommer igen til næste år og slår DM rekorden på 335 kilo, siger danmarksmesteren i kæmpegræskar.

Tivoli og xlg.dk afvikler sammen DM i kæmpegræskar, hvor der i år var tilmeldt otte kæmpegræskar til konkurrencen. Desværre måtte et af dem udgå, da det var blevet dårligt.

Andenpladsen gik til Per Brodersen fra Ærø med et græskar på 190,4 kilo, mens Inger Kjædegaard fra Pandrup med kom på tredjepladsen med et græskar på 159,6 kilo, oplyser Tivoli i en pressemeddelelse.

Oversigt

    Oversigt