Graffiti for millioner afsløret af fynsk betjent

Den kloge narrer som bekendt den mindre kloge. Det er den triste kendsgerning for en 19-årig graffiti-maler fra Fredericia. Han blev afsløret af en politiassistent fra Middelfart, der brugte internettet til at finde frem til graffitimaleren.

-

Den kloge narrer som bekendt den mindre kloge. Det er den triste kendsgerning for en 19-årig graffiti-maler fra Fredericia. Han blev afsløret af en politiassistent fra Middelfart, der brugte internettet til at finde frem til graffitimaleren. Det skriver BT fredag.


Politiassistent Frank Pedersen fra Middelfart Politi efterforskede en forholdsvis banal graffiti-sag, hvor der var blevet malet på en mur på Østre Skole i Middelfart.


Ved at søge på det såkaldte \"tag\" - altså \"kunstnerens\" underskrift - på internettet, fandt han frem til OHM, der viste sig at være den 19-årige mand fra Fredericia.


39 værker
Den 19-årige havde afsløret sig selv på internettet - hvor han figurede på flere graffiti-sider. Og ikke nok med det. Da politiet ransagede hans hjem fandt man hans \"black-book\", hvor han havde masser af billeder af de mure og tog han havde malet på. Den 19-årige har indrømmet at have malet på 39 togvogne i hele landet.


Fængsel og erstatning
Han står nu til et halvt års fængsel og erstatningskrav i million-klassen. Politiassistent Frank Pedersen har til gengæld skrevet en håndbog om graffiti-kriminalitet, som hans kolleger nu får glæde af.


 


 

Oversigt

    Oversigt