Gratis højskole til X-Factor-stjerner

Højskolen i Oure  har ikke problemer med at få musiklinjen fyldt op. Alligevel får X Factor-stjerner tilbudt friplads - det kan nemlig gavne skolens image, at have de kendte med på holdet. 

Attraktiv fornyelse

Det er ikke for at lokke elever til, at Skolerne I Oure har tilbudt friplads til stjernerne fra X Factor, siger leder af musiklinjen.
- Vi har i de seneste år haft udsolgt skole, så det er ikke, fordi vi mangler elever, siger Thomas Bundgaard til Ritzau.
Skolen har netop tilbudt de 17 liveshowdeltagere fra X Factor et gratis ophold på musiklinjen, Contemporary Music. Hverken Tine, Jesper, Fireflies-pigerne eller nogen af de andre deltagere har dog takket ja endnu.
Selv om det ikke handler om at lokke elever til skolen, så erkender Thomas Bundgaard, at man benytter X Factor til at forny skolens vare og på den måde virke attraktiv.
- Vi synes altid, det er spændende med nye navne. Det er det samme som, når vi inviterer gæstelærere til at undervise, siger han.
 

Dyrt ophold

Tilbuddet har en vis økonomisk værdi. Et højskoleophold på Oure er nemlig ikke helt billigt. En uge koster knap 5.000 kroner, mens et langt efterårsophold kommer til at koste over 30.000 kroner.
Rigtig mange penge er der, hvis de unge X Factor-deltagere snupper et gymnasieophold på tre år. Værdien af sådant et ophold ligger i omegnen af 50.000 kroner pr. år - altså cirka 150.000 kroner i alt.

Oversigt

    Oversigt