Gratis overnatning med havudsigt

Flere gratis overnatningsmuligheder i det grønne på vej rundt langs de fynske kyster.

Det er fem fynske kommuner, der nu sætter nye moderne opholds- og shelterpladser op langs kysten. Planen er at etablere en perlerække af såkaldte Blå Støttepunkter langs den fynske kyst.

Det er Middelfart, Assens, Kerteminde, Nordfyns og Nyborg Kommuner, der er gået sammen om projektet.

- De Blå Støttepunkter er et rigtigt godt supplement til vores øvrige initiativer på friluftsområdet, og det er meget positivt, at vi har fundet fælles fodslag i de fem kommuner, så vi får ét fælles system hele Fyn rundt, siger Hans Ole Hansen, projektleder i Miljø og Natur, Assens Kommune.

Det skal oprettes Blå Støttepunkter for hver 7 til 10 kilometer kyststrækning. De Blå Støttepunkter placeres diskret i landskabet og vil give kystens naturbrugere mulighed for overnatning, madpakkehus, grejbank, toilet, fugletårn ja sågar nogle steder en sauna.

- De Blå Støttepunkter er et rigtigt godt supplement til vores øvrige initiativer på friluftsområdet. Og det er meget positivt, at vi har fundet fælles fodslag i de fem kommuner, så vi får et fælles system hele Fyn rundt, siger formand for Miljø- og Energiudvalget Agnete Damkjær, Middelfart.

De fire kommuner i det Sydfynske Øhav har allerede 19 sådanne støttepunkter. Når de nye Blå Støttepunkter er opsat, vil der være Blå Støttepunkter med regelmæssig afstand hele vejen rundt om Fyn. Dermed får friluftsfolket mulighed for at gå, sejle eller cykle fra støttepunkt til støttepunkt hele vejen rundt om Fyn.

- De Blå Støttepunkter er et spændende projekt, som vil være med til at styrke friluftslivet på Nordfyn, og et udtryk for, at vi skaber handling bag ordene i kommunens Friluftsstrategi 2015-2027, siger Kurt Christensen, formanden for Erhverv-, Kultur og Fritidsudvalget i Nordfyns Kommune.

De Blå Støttepunkter vil blive etableret på kommunernes egne arealer. Men private med jord, der ligger højst 200 meter fra vandet, kan også melde sig til ordningen.

 

Oversigt

    Oversigt