Gratis svømmetur i Friluftsbadet

Næste sommer bliver det gratis at tage en svømmetur i Friluftsbadet i Odense. Det besluttede et flertal i By- og Kulturudvalget tirsdag.

Friluftsbadet i Odense er lukket for denne sæson. En sæson, der næppe kan være meget dårligere.

Åbningen af det nye havnebad i Odense med gratis adgang, og en sommer, der ikke lige lagde op til svømmeture, har betydet, at Friluftsbadet har haft rekord lavt besøgstal..

Omkring 16.000 har betalt for at komme i Friluftsbadet denne sommer. Havnebadet med gratis adgang har til sammenligning haft 32.000 gæster fra åbningen 1. juli til den 21. august.

Der har rejst spørgsmålet, om Friluftsbadet også skulle være gratis.

By- og Kulturforvaltningen havde anbefalet at vente til efter næste sæson med at vurdere, hvorvidt der skal opkræves betaling for havnebadet, eller hvorvidt det skal være gratis at komme ind i friluftsbadet.

Men et flertal bestående af Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten besluttede tirsdag at indstille til de kommende budgetforhandlinger, at Friluftsbadet bliver gratis næste sommer. Det vil betyde en mistet indtægt på 600.000 kroner.

- Vi har ønsket at revitalisere Friluftsbadet ved at gøre det gratis allerede fra næste sæson. Der er et forsøg, og hvis det viser at have utilsigtede virkninger, så må vi se på det igen, siger medlem af By- og Kulturudvalget Anders W. Berthelsen, Soc. dem.

Rådmanden stemt ned

Venstre stemte sammen med DF og De Konservative imod at gøre Friluftsbadet gratis.

- Jeg er meget uenig i den beslutning som flertallet har truffet. Det er en indtægt vi mister, samtidig med at vi skærer ned på svømmeundervisningen i skolerne, siger By og Kulturrådmand Jane jegind, Venstre.

- Flertallet vil hellere hæve skatten, end bevare brugerbetaling ved Friluftsbadet, siger Jane Jegind.

 

Jane Jegind vil ikke have gratis havnebad

 

Oversigt

    Oversigt