I det fynske folks tjeneste

Greven giver en tur på Heartland

Egeskov Slot summer allerede af liv dagen før, at dørene åbner for de omkring 12.000 gæster, der har købt billet. Her kan du komme med på en tur rundt på festivalen med Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille.

Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille Foto: Alexander Aagaard

1 af 2

Turen starter i saunaområdet, som ligger ned til en lille sø helt omsluttet af træer. Her er der mulighed for at gæsterne både kan prøve vildmarksbade, sauna og generelt luksuriøs afslapning. 

​- Der er nogle enormt sjove flyde-aggregater, så man kan have sine drinks stående samtidig med at man bader og hygger sig med sine venner, forklarer Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille, greve af Egeskov Slot. 

Får vi dig at se i vildmarksbadet i en lille speedo? 

- Jeg havde spurgt, om jeg ikke kunne få mit eget bad sådan lidt diskret væk fra alt andet, men så griner de bare af mig, så det tror jeg ikke, lyder det fra den fynske greve.

05:35

Se køreturen med greven her. 

Luk video

Der er blevet mere af alt det gode

Heartland så dagens lys sidste år, og derfor er der også blevet udviklet på festivalen siden sidste år. 

- Det der ikke fungerede helt så godt sidste år, det har vi skiftet, og det der var rigtig godt, det har vi lavet endnu mere af, fortæller Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille. 

Læs også Få Heartland hjem i din stue

Pladsen er udvidet og i modsætningen til sidste år, er der to talks-telte i år, hvor det nye telt kan rumme 3.000 mennesker. Der er også kommet mange flere talks end sidste år, Der er også sat nye standarder for maden - 80 procent af råvarerne skal nemlig være fynske i år. 

2200 frivillige gør Egeskov festivalsklar

Et andet sted på pladsen er en lang buffet med rugbrød, frikadeller og salater linet op i de frivilliges telt, og på slaget 13 begynder en lang kø at samle sig om indgangen til teltet. De frivillige skal tanke op til resten af dagens arbejde. 

- Udover et godt måltid, så skal de have pleje, kærlighed, smil og omsorg, forklarer Emma Markvad, som er frivilligkoordinator på festivallen. 

Læs også Heartland: Det overgik vores vildeste forventninger

Og der er mange munde at mætte. 2.200 frivillige er i gang med at sætte scener op, male skilte og gøre rent, så festivallen står klar til fredag eftermiddag. 

- Jeg have en frivillig i går, der sagde: 'skal jeg bygge den her scene op? Det er jo virkelig hårdt arbejde', men da han så fandt ud af, at det var Bryan Ferry (britisk sanger og musiker red.), der skulle stå på scenen, så var han meget mere motiveret. At være med til at bygge festivallen op, det tror jeg er en af de helt store glæder ved at være frivillig, forklarer hun. 

Greven vil skyde en pil efter TV 2/FYN

Turen med greven fortsætter gennem festivalspladsen til en snak om indretning. Hvor greven lægger vægt på, at festivallen skal differentiere sig fra andre festivaller. Og at der skal være en god æstetik. 

Har du mulighed for at nedlægge veto, hvis du synes, at der er noget, der ikke holder rent æstetisk? 

- Ja, man kunne jo lige kigge op til venstre på den ballon der. Jeg har givet TV 2/FYN valget, om at jeg enten sender en pil igennem den, eller at de selv piller den ned. Men jeg tror dog, at de velvillige folk på TV 2/FYN har valgt at tage den ned, for at æstetikken passer sammen, siger Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille. 

Greven er ikke tilfreds med TV 2/FYN's ballon