Flammen i modvind: Grill-restaurant med nyt minus

Flammen i Odense har underskud på 945.000 kroner i 2018. Forrige år gav Flammen 1,3 millioner i minus.

Det går den forkerte vej med indtjeningen i Flammens danske restauranter.

Det fremgår af det netop offentliggjorte 2018-regnskab.

Mens koncernens overskud sidste år faldt fra 18,8 til 3,2 millioner kroner før skat, gik Flammen i Odense i minus med 945.000 kroner.

Forrige år havde Odense-restauranten et underskud på 1,3 millioner kroner før skat.

Utilfredsstillende regnskab

Flammen beskæftigede 18 medarbejdere mod 23 året før - omregnet til heltidsstillinger.

Ifølge koncernregnskabet i Rosenfeldt og Sundal Holding, der ejer restaurationskæden, faldt bruttofortjenesten fra 110 til 97 millioner kroner.

Det kaldes i 2018-regnskabet for utilfredsstillende.

Ifølge ledelsesberetning skyldes den faldende indtjening, omkostninger til blandt andet afskedigelse af direktør, en ekstraordinær varm sommer samt initiativer, der ikke gik som forventet.

Desuden er der forsat driftsunderskud i Flammens tyske selskab.

Ny direktør

Koncernen har i 2019, med en ny direktør Piet Klein i spidsen, igangsat en række initiativer såsom brunch, take away i samtlige restauranter og restaurant-åbninger.

Koncernens ledelse har derfor store forventninger til indtjeningen, der forventes at blive forbedret delvist i 2019 og fuldt ud fra 2020 og fremefter.

Der forventes mindst en fordobling af resultat før skat for 2019 i forhold til 2018, oplyses det i regnskabet.

Oversigt

    Oversigt