Grise omkommet i brand

Grisestalden på en gård ved Håstrup nær Faaborg nedbrændte natten til onsdag og mere end hundrede grise omkom eller måtte aflives. Ingen mennesker kom noget til.

Otte meter høje flammer

Branden begyndte omkring midnat i en lade og bredte sig til stalden med op mod 1000 grise. På det højeste stod flammerne otte meter op i luften, fortæller øjenvidner.

Forholdsvis tidligt var staldens tag så medtaget, at det begyndte at styrte ned, så brandfolkene ikke kunne komme ind for at redde grise ud.

Derfor blev der brugt en gravko til at rive en del af taget og en væg ned, så det blev muligt at genne overlevende grise ud i en interimistisk indhegning. Her blev de oversprøjtet med vand for at køle dem ned.

Omkring 100 grise måtte dog aflives. Hertil kommer et antal grise, som blev ofre for branden, inden de kunne reddes ud, oplyser Assens Politi.

Der var på intet tidspunkt fare for mennesker, da gården er ubeboet. Branden blev opdaget ved en varmeudviklingsalarm, som varskoede ejeren via telefonen.

Ventilator skyld i branden

Politiet har fastslået, at branden er opstået i rygningen på laden i en udluftningsventilator.

Om det skyldes kortslutning eller en gnist eller andet, bliver næppe opklaret.

- Det hele er så ødelagt efter at bulldozere har fjernet murbrokkerne for at komme til at redde svinene i stalden ud, at vi ikke kan komme videre med efterforskningen, siger vagthavende i Assens.

Han tilføjer, at netop ventilationen i staldene kører på fuld kraft i sommervarmen. Samtidig er alting knastørt i tørken.

Oversigt

    Oversigt