Grøn energi: Middelfart i superligaen

Middelfart Kommune er kommet med i et nyt EU-projekt - og skal være med til at lære andre europæiske kommuner om at være grøn og bæredygtig. Oven i pakken får Middelfart 1½ mio. kr.

Middelfart Kommune har rigtig mange års erfaring med at arbejde med energiplanlægning. Sammen med partnerne fra de andre lande får Middelfart byråd nu EU-midler til at fortsætte sit arbejde og være med til at lære andre EU-lande om energiplanlægning.

- Denne type projekter henvender sig normalt til de større byer, men Middelfart kommune kan være med, fordi vi har nogle værdifulde erfaringer på området. Ved at deltage i projektet kommer vi med i den europæiske superliga for bæredygtig energiplanlægning, og det er jeg selvfølgelig stolt over. Desuden styrker det vores egen vision om at være en grøn vækstkommune, og endelig er vi i byrådet sikker på, at vi også kan lære noget af de andre i projektet, siger borgmester Steen Dahlstrøm.

-Ved at deltage i projektet kommer vi med i den europæiske superliga for bæredygtig energiplanlægning, og det er jeg selvfølgelig stolt over.

Helt konkret skal projektet blandt andet finde svar på, hvordan energi fra vind og biobrændsler kan indgå i samme energisystem og dermed supplere hinanden.

Når det fx blæser meget, så kan det i dag være svært at komme af med strømmen. Her vil det være en fordel, hvis energien kan omdannes til fjernvarme eller til at oplade elbiler.

EU har bevilget knapt 13 mio. kr til projeket - og her får Middelfart godt 1½ mio. kr. 

- EU har nogle overordnede målsætninger om mere vedvarende energi, men i praksis er det ofte på det lokale niveau, at man kan gøre en forskel. Det er Middelfart Kommune et godt eksempel på, og det er også derfor, at EU går ind og støtter, at den lokale udvikling kan fortsætte og sprede sig til hele Europa, fortæller EU-konsulent Thomas Jensen. 

Oversigt

    Oversigt