I det fynske folks tjeneste

Grøn Koncert i 1993: - Jeg glæder mig til at høre Hanne Boel

Musikken og priserne har ændret sig meget igennem Grøn Koncerts historie. Få et tilbageblik på de grønne koncerter i 1990’erne.

For 25 år siden var det gratis at komme ind til Grøn Koncert. Sådan er det ikke længere. Når dørene fredag åbner til sommerens traditionsrige koncerter på Dyrskuepladsen, er prisen 250 kroner.

Kunstnere på scenen har naturligvis også ændret sig gennem årene. 

- Jeg glæder mig mest til at høre Hanne Boel. Alle fire kunstnere er gode navne, men Hanne Boel er den bedste, sagde Lene Thomsen, da TV 2/FYN i 1993 lavede en historie om Muskelsvindfonden og Grøn Koncert (se hele tv-indslaget herunder). 

05:32 Luk video

Dengang var det desuden Henning Stærk, svenske Lisa Nilsson og rockgruppen The Sandmen, der spillede på Dyrskuepladsen.

Cartoons, Thomas Helmig og tv-2

1993 var også året, hvor det for første gang kostede penge at komme ind. 20 kroner for en billet.

Seks år senere var beløbet tredoblet. I 1999 var der også kommet internationale kunstnere på plakaten i form af det britiske pigeband All Saints, men det var fortsat danske kunstnere som Cartoons, Thomas Helmig og tv-2, der trak publikum til syv forskellige steder i landet.

Du kan se et kort indslag om Grøn Koncert og Cartoons fra 1999 herunder: 

00:58 Luk video

2017-udgaven af Grøn byder på musik fra Rasmus Seebach, L.O.C., Christopher og en række andre danske kunstnere, og der forventes mellem 20.000 og 25.000 musikglade gæster.

Læs også Ægtepar fra Odense fik sig usædvanlig overraskelse

Hvis vejret egner sig, er der måske mulighed for at sætte ny rekord. I 2012 var flere end 30.000 mennesker forbi Dyrskuepladsen, hvilket er den nuværende rekord. Dengang var også Rasmus Seebach og L.O.C. på plakaten.

TV 2/FYN sender live fra Dyrskuepladsen i Odense i forbindelse med Grøn klokken 19.30.