I det fynske folks tjeneste

Grøn Koncert overvejer at droppe Odense

Det kan være slut med Grøn Koncert i Odense, hvis OB får lov til at overtage Dyrskuepladsen. Sådan lyder det fra koncertarrangøren.

Foto: Lasse Lagoni

Siden 1985 har der været afholdt Grøn Koncert på Dyrskuepladsen i Odense. Men det kan snart være slut med musik og kolde fadøl på græsset, hvis OB overtager området til træning.

- Det er rigtig vigtigt, at vi er placeret centralt og bynært. Hvis vi ikke kan være på Dyrskuepladsen eller en tilsvarende plads, kan vi ikke komme til Odense. Det, synes jeg da, vil være ærgerligt med den opbakning, der er i byen, siger Theis Petersen, indsamlingschef i Muskelsvindfonden.

Hvis vi ikke kan være på Dyrskuepladsen eller en tilsvarende plads, kan vi ikke komme til Odense

Theis Petersen, indsamlingschef i Muskelsvindfonden

Udsigten til eventuelt at skulle undvære Grøn Koncert ærgrer da også SF'eren Brian Dybro, som har været stor fortaler for at overgive pladsen til OB.

- Vi skal gøre rigtig meget for at få Grøn Koncert til Odense også i fremtiden, så vi må sætte os ned og gennemgå mulighederne, siger Brian Dybro.

Læs også Politisk flertal vil tillade fodbold på Dyrskuepladsen

Tusindårsskoven?

Forslaget om at inddrage Dyrskuepladsen til fodboldbaner er endnu ikke besluttet, men der tegner sig et flertal for det i byrådet. Brian Dybro mener dog sagtens, Grøn Koncert kan afholdes et andet sted i byen.

- Vi har Tusindårsskoven, hvor der er festival, så det er jo oplagt, at Grøn Koncert også kan være der. Hvis ikke, må vi undersøge nogle andre muligheder, siger Brian Dybro.

Ifølge Theis Petersen er Tusindårsskoven ikke en mulighed for Grøn Koncert, da adgangsforholdene ikke er optimale for den omrejsende musikkaravane. Han håber derfor, at kommunen finder en alternativ løsning.

- Jeg synes, kommunen skal skynde sig at finde en løsning. Det er uholdbart ikke at vide, om vi kan være her i fremtiden, siger Theis Petersen.

Læs også OB vil spille på Dyrskuepladsen

Ny scene

I år spiller musikken som planlagt fredag aften, hvor man kan opleve Rasmus Seebach, L.O.C., Christopher, Scarlet Pleasure, Sivas & Ukendt Kunstner og The Minds of 99.

- Publikum kan forvente en 'Grøn', der kommer forbi Odense med et fyrværkeri af musikalske oplevelser og en helt ny scene med kunstnere, der står lige på nippet til gennembrud, siger Theis Petersen.

På den nye scene, Fra grøn til Grøn, spiller Kongsted, Node, Skinz, BRO og Jeppe Loftager.

TV 2/FYN sender live fra Grøn Koncert på Dyrskuepladsen fredag aften kl. 19.30.

Grøn 2017

  • Grøn Koncert har i 2017 skiftet navn til 'Grøn'
  • 64 lastbiler kører med karavanen. Seks af dem kun med øl
  • 15 busser kører med de i alt 710 frivillige
  • Sidste år var der 21.000 mennesker til Grøn Koncert i Odense
  • Grøn Koncert har været afholdt siden 1983
  • På Dyrskuepladsen i Odense siden 1985