Grøn energi skal skabe 600 job

Middelfart Kommune investerer nu 600 millioner kroner i grøn energi og skaber 600 nye arbejdspladser. Målet er at alle forbrugere i kommunen skal have varme fra vedvarende energi i 2020.

Den ambitiøse plan vil blandt andet betyde at fjernvarmeforsyningen og elforsyningen skal omstilles til brug af vedvarende energi, der fortrinsvis skal komme fra solceller og vindmøller.

- Det er virkelig meget, der skal til. Første skridt er at ridse initiativerne op i en plan. Dernæst skal den føres ud i livet - og det kommer til at kræve en gigantisk indsats. Resultaterne er bestemt værd at gøre sig umage for. Ud over det overordnede mål, som er at yde vores lille bidrag til at hindre verdens klima i at bryde sammen, så vil omstillingen til grøn energi også betyde nye arbejdspladser hos håndværkere, private virksomheder og i driften af de nye anlæg, siger Johannes Lundsfryd Jensen(S), der er formand for Middelfarts Miljø- og Energiudvalg.

Kommunen er allerede gået i gang med energirenovering af kommunale bygninger og af gadelysnettet og yder støtte og vejledning til energirenovering af private boliger.

Middelfart byråd har sendt energiplanen i offentlig høring og forventer at vedtage den endelige plan i løbet af foråret.

Oversigt

    Oversigt