Grøntsager udsolgt hos gartnere

Der har længe været talt om krise i gartneribranchen. Men nu melder danske gartnere om udsolgt. Lidl-effekten med billige importerede grøntsager udeblev simpelthen.

Udsolgt hver dag

Kunderne hiver danske grøntsager hurtigere ned af hylderne end gartnere kan nå at producere dem. Dermed er al snak om krise i branchen forstummet blandt de gartnere, der producerer grøntsager. Det skriver Børsen torsdag.

- Vi har vores lagre udsolgt hver eneste dag. Det har vi aldrig prøvet før. Det er mere, end vi turde håbe på, siger Mads Pedersen til TV 2/FYN idag. Han sælger fynske tomater under navnet Katrine & Alfred rundt om i butikkerne.

Mange gartnere frygtede den tyske discountkæde Lidl, da den kom til Danmark sidste år. De var bange for, at Lidls udbud af billige importerede grøntsager ville smitte af på andre butikskæder. Men Lidl-effekten er efter alt at dømme udeblevet.

Fødevareskandaler

Coop-koncernen, der sælger danske grøntsager, udtalte ved årsskiftet til Børsen, at de ville presse de danske gartnere på prisen for at blive mere konkurrencedygtige. Men i dag priser de sig lykkelige over at have danske varer på hylderne.

- Vi kan slet ikke få nok, og det har været et problem hele sæsonen, siger Povl-Erik Andersen, frugt- og grøntchef hos Coop Danmark.

Han mener, at de mange fødevareskandaler er en af årsagerne til, at danske varer nu er så eftertragtede.

Oversigt

    Oversigt