I det fynske folks tjeneste

Grove fejl bag vådeskudsulykke

Det var grove menneskelige fejl, der mandag aften var skyld i en vådeskudsulykke på Rudkøbing Skole, hvor to skytter blev ramt af et skud fra en pistol, der pludselig gik af.

Ifølge De Danske Skytteforeninger Fyn er der i forbindelse med skyderiet sket to meget grove overtrædelser af reglerne for sikkerhed.

Den 42-årige skytte, der havde pistolen i hånden, da skuddet faldt, havde netop låst et våbenskab op og taget pistolen ud for at klargøre den. Pludselig gik skuddet af, og han blev selv ramt i hånden, hvorefter skuddet gik igennem låret på en 45-årig kammerat, der stod ved siden af. De er begge blevet behandlet for skaderne på sygehuset i Svendborg.

Kun klargøring på banen

Ifølge foreningskonsulent ved De Danske Skytteforeninger Fyn, Kurt Petersen, burde den skytte, der havde brugt pistolen sidst, inden den 42-årige tog den ud af skabet, have sørget for, at der ikke var kugler i kammeret. Det skulle han allerede have sørget for på banen, hvor skytterne skyder.

Men samtidig burde den 42-årige skytte heller ikke have forsøgt at klargøre pistolen i rummet, hvor våbenskabet er. Reglerne siger nemlig, at det kun må ske på banen.
- Der er tale om en meget erfaren skytte, og ingen af os forstår, hvordan det kunne ske. Det kunne være endt med døden for en af de tilstedeværende i opholdsrummet. Heldigvis var hun rutineret nok til at pige pistolen nedad, så skaderne trods alt blev forholdsvis beskedne, siger Kurt Petersen til Fyens Stiftstidende.