I det fynske folks tjeneste

Grove fejl bag vådeskudsulykke

Det var grove menneskelige fejl, der mandag aften var skyld i en vådeskudsulykke på Rudkøbing Skole, hvor to skytter blev ramt af et skud fra en pistol, der pludselig gik af.

Ifølge De Danske Skytteforeninger Fyn er der i forbindelse med skyderiet sket to meget grove overtrædelser af reglerne for sikkerhed.

Den 42-årige skytte, der havde pistolen i hånden, da skuddet faldt, havde netop låst et våbenskab op og taget pistolen ud for at klargøre den. Pludselig gik skuddet af, og han blev selv ramt i hånden, hvorefter skuddet gik igennem låret på en 45-årig kammerat, der stod ved siden af. De er begge blevet behandlet for skaderne på sygehuset i Svendborg.

Kun klargøring på banen

Ifølge foreningskonsulent ved De Danske Skytteforeninger Fyn, Kurt Petersen, burde den skytte, der havde brugt pistolen sidst, inden den 42-årige tog den ud af skabet, have sørget for, at der ikke var kugler i kammeret. Det skulle han allerede have sørget for på banen, hvor skytterne skyder.

Men samtidig burde den 42-årige skytte heller ikke have forsøgt at klargøre pistolen i rummet, hvor våbenskabet er. Reglerne siger nemlig, at det kun må ske på banen.
- Der er tale om en meget erfaren skytte, og ingen af os forstår, hvordan det kunne ske. Det kunne være endt med døden for en af de tilstedeværende i opholdsrummet. Heldigvis var hun rutineret nok til at pige pistolen nedad, så skaderne trods alt blev forholdsvis beskedne, siger Kurt Petersen til Fyens Stiftstidende.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.