I det fynske folks tjeneste

Grundlovsforhør i Havhesten-drabssag

Politiet var mødt massivt op til grundlovsforhøret. Den sigtede er fra en Vollsmose-familie, der er kendt af politiet.

Den 30-årige mand, der er er sigtet for drabet på den 36-årige Henrik Petersen, har ifølge politiet flere forhold på samvittigheden.

Den mand, der er sigtet for drabet på Henrik Petersen på værtshuset Havhesten har i følge politiet flere alvorlige forbrydelser på samvittigheden.

Ifølge anklagemyndigheden skulle den 30-årige også have forsøgt at skyde en person ned i bydelen Vollsmose. Det skulle efter sigende være sket en uge inden Havhesten-drabet.

Her trak han en maskinpistol og trykkede af, men våbnet fik funktionsfejl og klikkede. Dermed er han også sigtet for drabsforsøg.

Få dage senere er han sigtet for at igen at bruge en maskinpistol. Denne gang blev der affyret skud, men de ramte ved siden af.

Den 30-årige er også sigtet for endnu et forhold i Tinghusgade i Odense.

I følge anklageskriftet har han forsøgt at torpedere en anden bil med tre personer i forbindelse med noget tumult foran arresthuset.

Den 30-årige mand er fra en Vollsmose-familie, som Fyns Politi har kendskab til. Han nægter sig skyldig i alle forhold, og ønskede i øvrigt ikke at udtale sig.

Onsdag formiddag er grundlovsforhøret stadig i gang, og det foregår for lukkede døre. Anklager Kirsten Flummer ønskede dørene lukkede, fordi Fyns Politi ikke har tekniske beviser i sagen, og fordi der ingen vidner er til drabssagen.

Der et massivt opbud af politi foran- og i byretten. Desuden er der oprettet en såkaldt visitationszone rundt om retten. Det giver politiet ret til at kropsvisitere folk, uden at de har en mistanke mod dem.

Ved du noget? Så send os et tip