Gry er uhelbredelig syg af kræft: Nu giver arbejdet hende håb

Gry Herbøl er ramt af en sjælden form for leukæmi og er meget syg. Men hun arbejder stadig to gange om ugen som pædagog.

Arbejdet i Børnehuset Ærtebjerggård i Næsby giver Gry Herbøl livsindhold og et håb om at leve længere.

Rundt om bordet i legestuen sidder hun omringet af fire børn, mens de spiser deres madpakker.

quote Men hvis jeg bare kan få lidt af det tilbage jeg havde her engang, så vil det betyde rigtig meget for mig... Måske kan det endda være lidt livsforlængende.

Gry Herbøl

- At være her giver mig meget glæde og kvalitet i min hverdag. Bare det at få lov til at komme tilbage og mærke lidt af det jeg havde engang betyder meget, fortæller Gry Herbøl til TV 2/FYN.

Kræftens Bekæmpelse erkender, at en fast tilknytning til arbejdsmarkedet giver kræftsyge bedre muligheder for at klare et sygdomsforløb.

- Det har en stor betydning for de kræftsyge at komme tilbage på arbejdsmarkedet. Bare det, at ens kollegaer tager godt imod en. Som kræftpatient har man jo lyst til at leve. Og noget af det, der betyder noget for dem, er at leve en normal hverdag, som når man går på arbejde, konstaterer læge og psykolog Bo Andreassen Rix, fra patientstøtteafdelingen i Kræftens Bekæmpelse.

Sidste år blev Gry Herbøl den første patient på OUH, der kunne modtage kemobehandling i hjemmet. Kemoen fik hun via en automatisk pumpe. Dengang betød det, at hun slap for indlæggelse og kunne bruge tid sammen med sin mand og fire børn, indtil hun blev rask.

I dag er virkeligheden en anden. Hun kan ikke længere modtage kemobehandlinger, og udsigten er nu, at lægerne i Danmark kan holde kræften nede i op til et år.

 

Gry Herbøl har arbejdet i Børnehuset Ærtebjerggård i 23 år. Hendes arbejde giver hende noget andet at tænke på end sygdommen.

- Jeg ved godt, at det slet ikke bliver det samme, som da jeg var rask. Og jeg kommer slet ikke til at arbejde på fuld tid mere. Men hvis jeg bare kan få lidt af det tilbage, jeg havde her engang, så vil det betyde rigtig meget for mig. Måske kan det endda være lidt livsforlængende - det ville jo bare være fantastisk, fortæller hun.

Det har været Gry Herbøls eget ønske at komme tilbage til Børnehuset Ærtebjerggård. Og det er børnehaveleder Manuela Roccato rigtig glad for.

 

- Gry er her i nogle timer, et par gange om ugen. Vi aftaler fra uge til uge, hvordan det passer hende med hendes kontroller på sygehuset osv., fortæller børnehavelederen.

Gry Herbøl håber på at kunne blive ved så længe hun kan, og så længe personalet og lederen synes, at det er en god ide.

- Jeg elsker jo at være sammen med børnene, og jeg elsker min arbejdsplads. Mine kollegaer, atmosfæren, det hele. Det betyder rigtig meget, at jeg kan føle friheden igen, fortæller hun.

 

Gry Herbøls kræftsygdom

 

Oversigt

    Oversigt