I det fynske folks tjeneste

Gudstjeneste uden deltagere i 37 år

Vollsmose Kirke er tom for kirkegængere hver søndag. Alligevel insisterer menighedsrådet på to gudstjenester.

Alle 325 stole i Vollsmose Kirke i Odense er tomme, når der om søndagen er gudstjeneste klokken 11.30.

Sådan var det i søndags, og sådan var det 48 ud af 52 gange i 2011. Alligevel fastholder menighedsrådet, at der hver søndag skal være to gudstjenester. Det skriver Fyens Stiftstidende.

- Vi tror på, at den megen røre om kirkegangen kan få flere til at komme, siger formanden for menighedsrådet, Inge Reenberg, til avisen.

Den melding er biskop Kresten Drejergaard ikke begejstret for.

- Det er spild af penge og skader kirkens omdømme at fastholde to gudstjenester, når der spares andre steder i samfundet, siger han.

Da Fyens Stiftstidende i februar satte fokus på kirkegangen på Fyn, bad han menighedsrådet i Vollsmose gøre rede for kirkegangen.

I et efterfølgende brev skriver formanden for menighedsrådet, at det altid har været et problem at få beboerne til at komme til den anden gudstjeneste. I brevet står:

"For indeværende er denne gudstjeneste placeret klokken 11.30, men resultatet er det samme, som det har været i de sidste 37 år, nemlig at der ingen deltagere er i denne gudstjeneste".

Biskoppen erkender, at han forlængst burde have reageret. Men han troede ikke, at det så så galt ud, fortæller han. Inge Reenberg trækker da også lidt i land.

- Der har i de 37 år selvfølgelig været perioder, hvor der er mødt nogle op til gudstjeneste, bemærker hun.

Vollsmose Sogn er en del af Sct. Knuds Provsti, og domprovst Henrik Wigh-Poulsen, der står for det økonomiske tilsyn, er klar i mælet.

- Det er helt ude i hegnet, siger han og bebuder, at en beskæring af budgettet i Vollsmose kan blive en konsekvens, siger han til Fyens Stiftstidende.