Stjerneguitarist skal undervise på Sydfyn

Hvis man som ungt menneske drømmer om at blive en god guitarist, vil Oure Kostgymnasium nu gøre endnu mere for den drøm. De åbner nu et helt nyt guitarlab, og underviserne er ikke hvem som helst.

"Smoke on the Water", "Sweet Child O' Mine" og "Wish You Were Here".

Alle sange, hvor noget af det første, man tænker på, er ét bestemt instrument: guitaren.

Netop guitaren får et ekstra fokus på Oure Kostgymnasium fra august. Der åbner det nye guitarlab nemlig, som bliver en del af musiklinjen på gymnasiet. 

Her vil man kunne dygtiggøre og specialisere sig inden for guitarkunsten, samtidig med at man tager sig en studentereksamen.

- Der er et uudnyttet potentiale. Vi skal have fat i de elever, der bare gerne vil spille guitar. 

Sådan lyder det fra Carsten Lykke, der er musiklærer på Oure Kostgymnasium, forsanger og guitarist i rockgruppen Ibens, og som også skal undervise på guitarlab. 

- Min drøm med det her er, at man om ti år ikke kan sige Oure uden at sige guitar. 

En verdensstjerne som lærer

En af de to undervisere, der skal stå for at gøre eleverne skarpere i guitarkunsten, er Steffen Schackinger. Guitaristen, der er født på Fyn, er tidligere i sin karriere blevet kåret som verdens 15. bedste guitarist i verden af det britiske guitarmagasin Guitar on the Edge i 2010. 

Hans placering var blandt andet højere end Slash fra Guns N' Roses og Eric Clapton. 

Nu skal guitaristen undervise på Sydfyn, og han glæder sig til at kunne undervise i finessen ved guitarspillet. 

- Vi har jo muligheden, fordi guitarlab er sideløbende med den almindelige musikundervisning at gå langt mere i dybden og i detaljerne med tingene. 

Steffen Schackinger (tv) og Carsten Lykke (th)
Steffen Schackinger (tv) og Carsten Lykke (th)

Den erfaring, som Steffen Schackinger besidder, tror han kan hjælpe de unge mennesker. 

- Vi kan jo blandt andet undgå nogle af de fejltrin, vi selv har begået. Selvom man lærer af sine fejl, så er det jo rart at have nogen, der kan guide i den rigtige retning. 

- Det, jeg gerne vil, er at hjælpe dem med at blive så gode som muligt. Alt det der med bedre end den og bedre end den anden det er meget fint. Men de skal i hvert fald udvikle sig og yde en indsats.