Guld-håbet lever fortsat: Pytlick fik sin tredje finalekamp

Cheftræner Jan Pytlick fik sin tredje finalekamp, da Odense Håndbold tirsdag aften vandt over København Håndbold.

Odense og København skal ud i en tredje kamp for at få placeret guldet i dansk kvindehåndbold.

På hjemmebane foran næsten 2.400 tilskuere vandt Jan Pytlicks Odense-hold tirsdag aften med 29-22 over København, der havde vundet det første opgør med 28-25.

Pytlick har samlet et regulært stjernehold i Odense med en lang række danske landsholdsspillere som Stine Jørgensen og Kathrine Heindahl, der begge trådte i karakter tirsdag aften.

Spinkel fynsk pauseføring

Odense-spillerne kunne gå til pause med en spinkel føring på 13-12, efter at fynboerne havde domineret første halvleg.

Hjemmeholdet førte 11-7, men en lang række to-minutters-udvisninger betød, at de københavnske gæster fik halet kraftigt ind før pausen.

Odense trak fra til sidst

Anden halvleg fik en nervepirrende indledning, da København hurtigt fik udlignet til 13-13 og igen til 14-14. Et uafgjort resultat ville annullere en tredje kamp og sikre gæsterne DM-guldet.

Midtvejs i halvlegen trak de odenseanske værter fra, da holdet på få minutter udbyggede en føring på 18-17 til 22-17, og så virkede opgaven pludselig umulig for København.

Især det fynske forsvar stod stærkt i den afgørende fase, hvor københavnerne havde svært ved at få bolden i mål.

Retur til København

I sidste sæson nåede København også DM-finalen, hvor holdet endte med at tabe til Nykøbing Falster. Også dengang blev guldet placeret efter tre finalekampe.

København er vært i det tredje finaleopgør mod Odense, der spilles på søndag på Frederiksberg.