Guldfireren mister succesfuld træner

Bent Fransson fra Svendborg har været med til at sikre tre OL-medaljer med letvægtsfireren, men nu har han valgt at stoppe.

I cirka ti år har Bent Fransson været træner for letvægtsfireren i roning, også kaldet Guldfireren.

Det skal han imidlertid ikke være i fremtiden, for den 65-årige træner har valgt at sige farvel til dansk ronings mangeårige flagskib.

- Det har været meget vemodigt at tage den beslutning, fordi det har været en helt igennem sublim tid, hvor jeg har haft æren af at komme helt tæt på nogle fantastiske atleter og mennesker.

- Men det dræner også meget at skulle være afsted på de langvarige rejser. Så derfor ønsker jeg nu at tilbringe hovedparten af min tid i Svendborg og samtidig ikke være bundet til at skulle tilbringe en stor del af ugen i København, siger Bent Fransson i en pressemeddelelse.

Træneren stod i spidsen for Guldfireren ved tre olympiske lege.

I Beijing i 2008 blev det til guld, fire år senere vandt Danmark bronze i London, og ved OL i Rio i august blev det til en sølvmedalje.

- OL er højdepunktet i roning, og det er det, vi alle arbejder for. Så det har været en enorm tilfredsstillelse, at de mandskaber, jeg har haft ansvaret for, har præsteret så fantastisk ved OL, siger Bent Fransson.

Morten Jørgensen er den eneste roer, der har siddet med i Guldfireren ved de seneste tre olympiske lege. Han hylder sin nu forhenværende træner.

- Han er den bedste træner, som jeg nogensinde har haft. Der er en grund til, at han er blevet kåret til verdens bedste træner. Han har aldrig været en diktatorisk type, men i stedet givet os frihed under ansvar.

- Han har været der for os altid og givet os den plads, som vi havde brug for. En gang imellem har vi været uenige om tingene, men vi har altid kunnet kigge hinanden i øjnene bagefter.

- Ud over at han har været god til at skabe en god stemning, har han haft et formidabelt øje for, hvornår båden går stærkt, og hvornår den ikke går stærkt.

- Desuden har han lyttet meget til den fornemmelse, vi har haft i båden, og det har skabt en fantastisk dialog, siger Morten Jørgensen.

Oversigt

    Oversigt