Gulerødder mod kræft

I en årrække har eksperterne været enige om, at det var betakaroten i gulerødderne, der havde en gavnlig effekt mod kræft. Nu viser dansk forskning, at det er plantestoffet falcarinol, som kan forebygge tarmkræft.

-

I en årrække har eksperterne været enige om, at det var betakaroten i gulerødderne, der havde en gavnlig effekt mod kræft. Nu viser dansk forskning, at det er plantestoffet falcarinol, som kan forebygge tarmkræft.

- Vores opdagelse giver nye perspektiver. Nu kan vi gå ind og vejlede mere konkret i hvilke grøntsager, vi skal spise for at forebygge kræft. Desuden er det jo oplagt at forsøge at fremavle nogle gulerødder med et højere indhold af falcarinol, siger cand.scient., Ph.D. Morten Kobæk Andersen fra Biomedicinsk Laboratorium på Syddansk Universitet, som via en række dyreforsøg er nået frem til det opsigtsvækkende resultat. Et resultat, der allerede har vakt interesse i udlandet og søndag blev offentliggjort i  det ansete ridsskrift \"Journal of Agricultural and Food Chemistry\".

Med baggrund i de nuvæernde resultater håber Morten Kobæk Andersen at skaffe penge nok til at fortsætte sin forskning i gulerøddernes betydning som forebyggende middel mod kræft, og om gulerødder rent faktisk kan modvirke kræft, der allerede er i udbrud.

Oversigt

    Oversigt