Gullasch og kødsovs til 23.000 mennesker

Der bliver travlhed hos Tulip i Faaborg, når DGI holder landsstævne i Esbjerg i starten af juli. Virksomheden skal tilberede mad til de 23.000 deltagere.

Gulasch, kylling i karry og kødsovs i gigantiske mængder skal de kommende uger i gryder lidt større end normalt hos Tulip i Faaborg. For tredje gang skal virksomheden i Faaborg levere brandstof til aktive gymnaster ved et landsstævne.

- Det er jo mad til aktive unge mennesker, og derfor er der også rigtig mange krav til maden. Den skal både være sund og nærende, og så skal den selvfølgelig smage godt. Og det gør den, fastslår Henrik Kirkegaard, der er kok og produktudvikler hos Tulip.

En af de store udfordringer for Tulip er at sikre at maden bliver tilberedt under de rigtige temperaturer, så deltagerne ikke risikerer at blive syge af maden.

- Når maden bliver lavet i Faaborg og transporteret til Esbjerg, er det meget vigtigt, at vi sikrer, at maden ikke bliver kold undervejs. Temperaturen må på intet tidspunkt komme under 65 grader, for så skal maden ganske simpelt smides ud. Derfor transporterer vi vores produkter i specielle termokasser og i biler, der bliver varmet op på turen, siger Henrik Kirkegaard.

Oversigt

    Oversigt