Gymnasieelever: Det er det stærkeste signal, vi kan sende

Større klasser, færre lærere og mere kaos i timerne. Det, frygter de fynske gymnasieelever, bliver til virkelighed med regeringens spareplan. Derfor gør eleverne onsdag klar til at demonstrere.

Venstre planlægger at skære 8,7 milliarder kroner på uddannelserne de kommende år, men det vil landets gymnasieelever ikke finde sig i.

Torsdag vil de fynske gymnasieelever fra syv gymnasier nedlægge undervisningen og tage til Christiansborg for at demonstrere.

På Katedralskolen i Odense vil der torsdag morgen blive afholdt en afstemning om, hvorvidt eleverne nedlægger undervisningen eller ej. Andre gymnasier har allerede taget beslutningen.

- Vi har fået en masse elever til arrangere en masse aktiviteter her på skolen i løbet af dagen for at bruge det som signal om, at vi ikke vil være med til nedskæringer, siger Mikkel Skovgaard Hansen, der er elevrådsformand på Katedralskolen i Odense.

På skolen males onsdag bannere og gøres klar til workshops.

- Det er selve princippet i, at vi nedlægger undervisningen, der er signalet til politikerne, siger elevrådsformanden.

Formanden for alle gymnasieeleverne på Fyn er også bekymret.

- Vi frygter, at det kommer til at gå ud over Danmarks fremtid. Man kan ikke opretholde kvaliteten med besparelser, siger Mads Wædegaard, der er formand for DGS Fyn.

Han tror ikke på, at man som planlagt blot kan nøjes med at spare på administrationen.

- Man bruger ikke så mange penge på administration, så vi frygter for eksempel for lærefyringer, flere elever i klasserne, og at lektiecafeer forsvinder, siger den fynske formand.

Syv gymnasier på Fyn indkalder til stormøde torsdag - og har planer om undervisningsnedlæggelse. Flere af eleverne drager til Christiansborg for at protestere.

- Det er det stærkeste signal, vi kan sende. Det burde nytte noget - vi viser, at vi er bekymrede, og vi er mange mennesker, siger Mads Wædegaard.

Det forventes, at 20.000 studerende torsdag vil demonstrere foran politikerne.

TV 2/FYN sender live fra torsdagens demonstration.

Oversigt

    Oversigt