Gymnasieelever samler ind til Guatemalas unge

Penge fra Operation Dagsværk går i år til Guatemala, så landets unge kan få en fremtid med uddannelse og job.

På kirkegården ved Strib Kirke var to friske gymnasieelever onsdag formiddag i fuld gang med at dække graven med pyntegran.

- Vi synes godt, at vi kan tage en dag ud af vores uge, og så bruge den til at hjælpe nogen, der ikke er så privilegerede som os selv, siger Anne-Sofie Saabye Møller, der går i  3.g på Middelfart Gymnasium.

- Der er jo hjælp til nogle andre unge mennesker på vores alder, som ikke har de samme muligheder for uddannelse og demokrati som os,  siger Fridas Haarder, der også går i  3.g på Middelfart Gymnasium.

Bente Luise Toft, der er sognepræst ved Strib Kirke, har valgt at støtte Operation Dagsværk ved at give de to elever fem timers arbejde.

- Operation Dagsværk er et godt projekt, og når unge mennesker vil hjælpe andre mennesker, så vil vi gerne støtte om om det, siger Bente Luise Toft.

20.000 danske gymnasieelever dropper undervisningen

Op mod 20.000 danske gymnasieelever dropper onsdag undervisningen og er i stedet trukket i arbejdstøjet.

 - Unge fra hele Danmark skal ud at arbejde på den årlige dagsværkdag. De giver en dag af deres uddannelse, for at andre unge i verden kan få en uddannelse, siger Molly Maria Bisgaard Koch, sekretariatsfrivillig for Operation Dagsværk til Ritzau.

- De seneste år har vi ligget meget stabilt på lidt over fire millioner. Man ved aldrig, hvor meget man tjener, før pengene er samlet ind, men vi håber, at vi kommer til at ligge på noget af det samme, siger hun.

Millionindsamlingen går til Oxfam Ibis' projekt for unge i Guatemala. Hjælpeorganisationen har to samarbejdspartnere på plads i det mellemamerikanske land.

Fokus er særligt på mayafolket, og målet er at få de unge til at blive i landet i stedet for at driste sig ud på en farlig rejse til USA. Det fortæller Misha Wolsgaard-Iversen, seniorrådgiver for Oxfam Ibis.

I Danmark har Operation Dagsværk samlet ind siden 1985.

 

 

 

 

 

Oversigt

    Oversigt