H. C. Andersen-film

Når den fynske eventyrdigter H.C. Andersen fylder 200 år den 2.april år 2005,vil dagen bl.a. blive markeret med en international film om digterens liv.

International film om eventyrdigteren på vej

Når den fynske eventyrdigter H.C. Andersen fylder 200 år den 2.april år 2005, vil dagen bl.a. blive markeret med en international film om digterens liv.

Bag projektet står producenten bag bl.a. Oscar-vinderen "Babettes Gæstebud" Just Betzer og den fynske forfatter og instruktør Erik Bendt Svendlund.

Filmen kommer til at handle om H.C.Andersens liv på de bonede gulve ved hoffet i København, og den genopliver teorien om, at H.C. Andersen var et uægte barn af Christian d.8. og grevedatteren Elise Ahlefeldt-Laurvig.

- Det er svært at tænke sig, at en skomagerdreng fra Odense - længe inden han havde skrevet en linie af sine berømte eventyr - kunne få den modtagelse han fik i København, siger Erik Bendt Svendlund til Berlingske Tidende. Han hæfter sig samtidig ved, at kongehuset tog sig af H.C. Andersens uddannelse og blandt andet sørgede for at han blev officer, og at han var en hyppig gæst på Amalienborg.

Der er endnu ikke tage stilling til, hvem der skal spille de store roller og hvem der skal instruere H.C. Andersen-filmen.

Oversigt

    Oversigt