H. C. Andersen kåret som den største dansker

Berlingske Tidendes læsere har kåret eventyrdigteren H. C. Andersen som Alle Tiders Største Dansker med Niels Bohr og A. P. Møller på anden- og trediepladsen. I alt har over 14.000 deltaget i afstemningen.

-

Berlingske Tidendes læsere har kåret H.C. Andersen som Alle Tiders Største Dansker med Niels Bohr og A.P. Møller på anden- og tredjepladsen. Det fremgår af Berlingske Søndag i morgen.

14.381 læsere har deltaget i kåringen af Alle Tiders Største Dansker, siden afstemningen åbnede den 28. marts. Vinderen blev den store eventyrdigter.

Mange læsere har begrundet deres valg og skriver, at H.C. Andersen \"er Danmark\", at han er \"kendt i hele verden\", og at han \"er synonym med danskernes sjæl\".

På andenpladsen med 25,1 procent står Niels Bohr som dansk videnskabshistories største mand, mens et stort spring ned bringer A.P. Møller ind på en tredjeplads med 8,4 procent.

Værd at bemærke ved afstemningen om Alle Tiders Største Dansker er, at ingen politiske personligheder bevæger sig blandt topscorerne, Thorvald Stauning samlede kun godt 2 procent bag sig. Dette er i modsætning til i England og Tyskland, hvor henholdsvis premierminister Winston Churchill og bundeskansler og udenrigsminister Konrad Adenauer blev valgt som de største.

I første omgang blev mulige kandidater fra samfundets forskellige sfærer præsenteret, hvorpå læsernes 100 mest populære forslag gik videre til en syv mand stor, sagkyndig komité, der udvalgte 10 finalister til den endelige afstemning.

Denne sidste etape forløb med daglige kandidatpræsentationer og læsernes konkluderende stemmeafgivning. Læserne var ikke i tvivl om at H.C. Andersen er Alle Tiders Største Dansker. Hermed er den store konkurrence slut.

Oversigt

    Oversigt