Håndboldglæde i Langeskov for udviklingshæmmede børn

Håndboldklubben BR66 Langeskov har stor succes med at tilbyde håndboldtræning for børn og unge udviklingshæmmede.

Sport er sundt for os alle, men hvis man er udviklingshæmmet kan det være svært at spille holdsport på almindelige vilkår. 

Den udfordring har de taget op i håndboldklubben BR66 Langeskov - og oprettet et helt specielt håndboldhold - til helt specielle børn.

En time hveranden weekend er seksårige Anne Neldeberg på pletten. Hun er helt med på, hvad det handler om, men hun har brug for lidt mere støtte, end der er tid og hænder til på et helt almindeligt håndboldhold.

Anne Neldeberg har Downs syndrom, og hendes hold, der hedder De Glade Unger, er et tilbud til fynske udviklingshæmmede.

- Der er ingen krav om diagnose eller alder eller noget som helst. Alle er velkomne, og det er vigtigt, at vi holder det så bredt som muligt, så dem der gerne vil spille håndbold, de kan komme til det, dem der bare vil lege på en air track, de kan komme til det. Men det vigtigste er bare, at der er et tilbud til dem her, siger arrangør og håndboldformand Claus Schmidt fra håndboldklubben BR66 Langeskov.

Tempo tilpasset børn med Downs
Anne Neldeberg har tidligere forsøgt sig med klubhåndbold på et helt almindeligt niveau, men det gik alt for stærkt til hende. Hos De Glade Unger går tingene i spillernes tempo, og der er altid en hjælpende hånd klar.

- Det betyder, at hun kan komme ud og prøve at være med til noget af den sport, som egentlig er fuldstændig udelukket for nogen, der har et handicap, siger Annes far Flemming Neldeberg.

- Hun smiler hele tiden og er glad, og det er de helt små ting, der gør hende glad. Bare det at få lov til at skyde fire bolde, det er dejligt for hende, siger Klara Schmidt, der er frivillig hjælpetræner i BR66 Langeskov.

Masser af frivillige
Og det er ikke kun børn, det myldrer med på banen. Holdet har lige nu 25 frivillige hjælpere.

- Jeg er pavestolt af, at der er så mange hjælpere, og der også er kommet så mange aktører. Det gør jo, at vi har ramt et eller andet her, som er rigtigt, så det er bare fantastisk at være en del af, siger Claus Schmidt.

Dagens træning har nået sin ende, men Anne Neldeberg er på pletten igen næste gang.

- Vi håber da, at hun kan komme til at spille rigtig håndbold på hendes niveau og måske prøve at møde nogle andre hold og prøve at spille lidt, siger Flemming Neldeberg.

Oversigt

    Oversigt