Haarder roser regioner i sag om fangeflugt

Sundhedsminister Bertel Haarder roser regionerne for at tage deres ansvar alvorligt, efter at endnu en farligt psykisk syg er flygtet fra psykiatrisk hospital.

Sundhedsminister Bertel Haarder (V) roser uforbeholdent regionerne og deres formand, Bent Hansen (S), efter at han har taget ansvaret for, at farlige psykisk syge personer gang på gang formår at flygte fra landets psykiatriske hospitaler.

- Det er deres ansvar, og jeg vil rose regionerne og deres formand for, at de tager deres ansvar alvorligt, og at de lover at begrænse problemet, siger Bertel Haarder.

Onsdag lykkedes det den 28-årige mand, der er sigtet for drabet på sagsbehandler Birthe Christiansen i Holstebro, at flygte fra det psykiatriske hospital i Aalborg gennem et ulåst vindue. Det har fået Bent Hansen til at love stramninger på området.

- Regionerne har ansvaret for personer, der er placeret på de retspsykiatriske afdelinger. Der er tale om personer, der er farlige, og som skal være bag en låst dør, og derfor skal vi stramme op på sikkerheden, siger Bent Hansen.

Flugten er blot én af mange gennem de seneste måneder. I sidste uge lykkedes det eksempelvis en 19-årig mand at stikke af fra en psykiatrisk afdeling i Odense, selvom han var sigtet for drabsforsøg.

Ifølge DR flygter omkring 40 personer hvert år fra de retspsykiatriske afdelinger landet over.

Oversigt

    Oversigt