Hårdt slag til mesterbokser efter Facebook-opslag

Bokser Yvonne Bæk Rasmussen har fået en dom, efter hun på Facebook udtrykte sin utilfredshed med en skolechef i Kerteminde Kommune.

Den nordiske mesterbokser Yvonne Bæk Rasmussen har mandag modtaget sin dom ved Retten i Odense. Dommen lød på ti dagbøder af 750 kroner for overtrædelse af straffelovens paragraf 119a.

Heri står der, at den, som krænker en persons fred ved at kontakte, forfølge eller på anden måde chikanere den pågældende under udførelse af tjeneste eller hverv, straffes med bøde eller fængsel.

Yvonne Bæk Rasmussen skrev tilbage i december 2018 et Facebook-opslag, hvori hun beskyldte den tidligere skolechef i Kerteminde Kommune, Dorte Dabelsteen, for at have forvoldt skade på borgere i kommunen. 

Selv har hun en handicappet dreng og har gennem årene oplevet, at det har været op ad bakke at få et samarbejde med kommunen.

Kerteminde Kommune fandt Facebook-opslaget krænkende og meldte efterfølgende Yvonne Bæk Rasmussen til politiet for ærekrænkelse, hvor hun altså nu har modtaget sin dom. En dom som bokseren ikke er tilfreds med.

- Jeg synes ikke, det er fair. Jeg har ikke gjort noget, jeg ikke må, siger hun til TV 2/Fyn.

Det skrev Yvonne Bæk Rasmussen på Facebook

I sine følelsers vold

Yvonne Bæk Rasmussen har tidligere udtalt til TV 2/Fyn, at hun ikke skrev opslaget for at krænke nogen, men at det var et udtryk for opsparet frustration, og at hun var i sine følelsers vold.

- Det var et udfald efter mange års kamp for mit barn. Jeg har prøvet at råbe op, råbe højt til mange møder i mange situationer, fortæller hun.

Bokseren har ikke ønsket at udtale sig om, hvorvidt hun anker dommen eller accepterer den.

Yvonne Bæk Rasmussen forklarer, hvorfor hun skrev anmeldt opslag, og hvorfor hun ikke fortryder det. 

Oversigt

    Oversigt