I det fynske folks tjeneste

Håb for virksomheder på landet

05:24
03:01
02:31

1 af 4

Efter besøg af en delegation af folketingsmedlemmer fra Venstre, vil Nyborg Kommune nu gøre endnu et forsøg på at hjælpe en lokal virksomhed til at fortsætte sit virke i landzone.

Tre fynske virksomheder, som i op mod 10 år har været trængt, fordi de ikke må bygge eller udvide, fordi de ligger på landet, får en chance til.

Tidligere forsøg på at få dispensation fra planloven blev afvist af myndighederne.

Men i april 2013 kom en ny mulighed i form af den såkaldte landistriktsbestemmmelse.

Alligevel er der ikke sket noget.

Men i et svar fra miljøministeren til formanden for Folketingets Udvalg for Landistrikter og Øer, Hans Chr. Schmidt fremgår det, at kommunerne kan tage affære på basis af landistriktsbestemmelsen.

Gør forsøget

De tre klemte virksomheder, Folmers Transport i Nyborg, Smedemester Morten Gervig i Kværndrup og Vester Skerninge Bilerne, fik mandag besøg af tre folketingsmedlemmer fra Venstre.

Formanden for Folketingets Udvalg for Landidstrikter og øer, Hans Chr. Schmidt, Erling Bonnesen og Lars Chr. Lilleholt.

Desuden formanden for Landsbyerne i Danmark, Carsten Abild.

Og ikke mindst ministersvaret, som Hans Chr. Schmidt havde med får nu i hvert fald Nyborg Kommune til at agere:

- Med det svar fra ministeren vil vi nu tage sagen med Folmers Transport op igen, og så håber jeg, det lykkes, siger borgmester Kenneth Muhs, Venstre.

At det ikke er sket før, tilskriver han, at afvisningen af dispensation før landistriksbestemmelsen kom, har fået kommunen til at tøve.

Men nu skal der altså ske noget.

Følger sagen nøje

- Hvis det viser sig, at det ikke lykkes, så er jeg parat til at kalde miljøministeren i samråd, for det kan ikke være rigtigt, siger formand for Udvalget for Landistrikter og Øer, Hans Chr. Schmidt.

Ved du noget? Så send os et tip