I det fynske folks tjeneste

Håber på erstatning for ødelagt hånd

Den 45-årige fodboldkontrollør Jack Pedersen, der i september sidste år, fik sprængt sin højre tommelfinger af under en kamp mellem OB og FC Fredericia, skal i retten i dag og håber på en erstatning for sin ødelagte hånd.

45-årige Jack Pedersen fik sprængt sin tommelfinger og det yderste af sin pegefinger af, da han samlede et kanonslag op.

Jack Pedersen havde været fodboldkontrollør i 19 år, men en pokalkamp mellem OB og Fredericia satte en stopper for det.

Undervejs i kampen blev Jack Pedersen kaldt til området med OB-fans, fordi de var begyndt at vælte hegnet og kaste med fyrværkeri og golfbolde. I den tro at det var et romerlys samlede Jack Pedersen det op, men i samme øjeblik eksploderede det i hånden på ham. Det var i stedet et kanonslag, som næsten rev hans højre tommelfinger af og dele af hans pegefinger.

Den pågældende fan der havde kastet kanonslaget blev senere afsløret på videooptagelser. Han er i dag tiltalt i retten i Kolding efter straffelovens § 252 for grov legemsbeskadigelse. Det kan give op til otte års fængsel, men Jack Pedersen håber dog først og fremmest på en erstatning for sin ødelagte hånd.

- Jeg håber, at retssagen vil give mig en større erstatning, fortæller han til TV 2/Fyn.

Efter ulykken var Jack Pedersen sygemeldt i mere end tre måneder. Fanklubberne i Fredericia FC og OB samlede efterfølgende ind til Jack Pedersen, men med 3700 kroner fra OB og 5600 kroner fra Fredericia FC, så håber han, at dommeren i dag vil tilkende ham en større erstatning.

Se mere i TV 2/Fyn i aften 19.30.