I det fynske folks tjeneste

Håber på erstatning for ødelagt hånd

45-årige Jack Pedersen fik sprængt sin tommelfinger og det yderste af sin pegefinger af, da han samlede et kanonslag op.

Den 45-årige fodboldkontrollør Jack Pedersen, der i september sidste år, fik sprængt sin højre tommelfinger af under en kamp mellem OB og FC Fredericia, skal i retten i dag og håber på en erstatning for sin ødelagte hånd.

Jack Pedersen havde været fodboldkontrollør i 19 år, men en pokalkamp mellem OB og Fredericia satte en stopper for det.

Undervejs i kampen blev Jack Pedersen kaldt til området med OB-fans, fordi de var begyndt at vælte hegnet og kaste med fyrværkeri og golfbolde. I den tro at det var et romerlys samlede Jack Pedersen det op, men i samme øjeblik eksploderede det i hånden på ham. Det var i stedet et kanonslag, som næsten rev hans højre tommelfinger af og dele af hans pegefinger.

Den pågældende fan der havde kastet kanonslaget blev senere afsløret på videooptagelser. Han er i dag tiltalt i retten i Kolding efter straffelovens § 252 for grov legemsbeskadigelse. Det kan give op til otte års fængsel, men Jack Pedersen håber dog først og fremmest på en erstatning for sin ødelagte hånd.

- Jeg håber, at retssagen vil give mig en større erstatning, fortæller han til TV 2/Fyn.

Efter ulykken var Jack Pedersen sygemeldt i mere end tre måneder. Fanklubberne i Fredericia FC og OB samlede efterfølgende ind til Jack Pedersen, men med 3700 kroner fra OB og 5600 kroner fra Fredericia FC, så håber han, at dommeren i dag vil tilkende ham en større erstatning.

Se mere i TV 2/Fyn i aften 19.30.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.