Hæderspris til fynsk kræftforsker

Ole Mogensen fra Odense Universitetshospital bliver den første modtager af Kræftens Bekæmpelses hæderspris.

Han får den for at have indført en avanceret operation af kvinder med æggestokkræft, der har reddet liv, og for sin menneskelighed og sit store engagement i patienterne.

Prisen overrækkes fredag på World Cancer Day i forbindelse med en gallaforestilling i Det Kongelige Teaters Skuespilhus. Med hædersprisen på 50.000 kroner ønsker Kræftens Bekæmpelse at fremhæve den særlige indsats og det enestående eksempel, som kan inspirere andre til at give kræftpatienter optimal behandling, pleje og omsorg.

- Ole Mogensen står bag indførelsen af en speciel og meget mere omfattende operation af kvinder med æggestokkræft i sene stadier. Det har været banebrydende og har forlænget livet for en gruppe meget syge kvinder. Det har heldigvis inspireret andre til at gøre det samme, så behandlingen af æggestokkræft har fået et tiltrængt løft. Ole Mogensen har også på en række andre områder været et fagligt fyrtårn i sit speciale, og samtidigt har han fastholdt et meget klart mål om god medmenneskelig behandling af patienter, siger formanden for Kræftens Bekæmpelse, Frede Olesen.

Ole Mogensen hædres ikke alene for at sikre behandling i verdenklasse. Hans medmenneskelighed og meget nærværende engagement i sine patienter, har også været afgørende for, at han modtager den nyindstiftede pris på 50.000 kr.:

- Ole Mogensen er fokuseret, imødekommende, tilgængelig og giver sig god tid til at tale med patienterne og besvare spørgsmål. Egenskaber, der afspejler atmosfæren på hans afdeling. Han giver patienter og pårørende mod og mobiliserer deres vilje, selv når situationen er meget alvorlig, siger Frede Olesen, siger Frede Olesen.

Oversigt

    Oversigt