I det fynske folks tjeneste

Hærværk mod HCA-fakler

70 ud af 200 lysstofrør er blevet ødelagt.

Store dele af kunstværket "Det Frosne Fakkeltog" i midten af Odense er blevet ødelagt. Hærværket er nu så omfattende at kunstneren og arrangøren overvejer at pille installationen ned før tid. [size=2] [/size]

En tredjedel smadret

Kunstværket Det Frosne Fakkeltog fik kun lov at stå i fred i tre dage før der første gang blev lavet hærværk mod det. Installationen der består af 200 lysstofrør blev opstillet i forbindelse med afslutningen på HCA-fejringen.

Ud af 200 lysstofrør er 70 blevet smadret, og på grund af det omfattende hærværk har både arrangørrene og den tyske kunster bag værket overvejet at pille værket ned før tid.

 - Den tyske kunstner Hans Peter Kuhn er rystet over hærværket i Odense. Han udstiller ofte i offentlige rum, men har ikke før oplevet hærværk af den her dimension, fortæller Thorsten Sadowsky, Kunsthallen på Brandts.

I mindre udgave

Værket blev opstillet så det strakte sig som et fakkeltog fra Munke Mose via Odense Å til Eventyrhaven. Men nu er resterne af værket blevet samlet i Munke Mose. På den måde kan vagtfolk bedre bevogte installationen og en del af værket fremstår stadig intakt.

Installationen bliver pillet ned i begyndelse af det nye år - og i forbindelse med nytårsaften har arrangørerne forstærket bevogtningen af værket, så der ikke opstår mere hærværk.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.