Hærværk på Kroggårdsskolen

Omfattende hærværk på Kroggårdsskolen i Næsby i Odense. Ukendte gerningsmænd er trængt ind på skolen og har tændt for tre brandslanger. Flere undervisningslokaler er ubrugelig efter oversvømmelse.

Hærværket er sket enten natten til søndag eller søndag morgen. Gerningsmændene har skaffet sig adgang til skolen ved at kaste en flise gennem et vindue på bagsiden af skolen.

I afdelingen for indskolingsklasserne har de tændt for tre brandslanger, samtidig med at vaske og afløb er blevet stoppet til, så vandet ikke har kunnet løbe bort. Søndag middag opdagede nogle forældre at vandet fossede ud fra skolen.

- Fem klasselokaler stod under 10 cm vand, og vandet er også trængt ind i aulaen og i lærerværelset. Jeg har ikke overblik over skaderne, men det løber formentlig op i flere hundredtusinde kroner, siger skoleleder Kalle Hansen.

Fem klasser må flyttes

På væggen havde hærværksmændene skrevet "God made me do it", og skolelederne har derfor tidligere elever mistænkt for at stå bag hærværket, men han har dog ingen konkrete mistænkte.

Brandvæsnet har hele søndagen pumpet vandet væk, men fem klasselokaler er så medtaget at de ikke kan bruges. Det betyder, at to børnehaveklasser og tre 1. klasser mandag må henvises til andre undervisningslokaler.

- Jeg har det rigtig skidt med det. Det er en syg og destruktiv adfærd, som vi står magtesløse over for, siger Kalle Hansen.

I efterårsferien sidste år blev skolen også ramt af hærværk, da nogle kastede fliser ind gennem vinduet, men den gang blev der dog ikke tændt for brandslangerne.

Oversigt

    Oversigt