Hærværks-trusler mod Kerteminde

Kerteminde Kommune vil blive udsat for massivt hærværk indtil kommunen dropper spareplanerne på skoleområdet. Sådan stod der på et trusselbrev, som kommunen modtog tirsdag.

Brevet, der lå i postkassen uden en konvolut, blev fundet i postkassen på Kerteminde Rådhus tirsdag morgen, og sagen er nu anmeldt til Fyns Politi.

I brevet truer afsenderen med systematisk hærværk mod kommunens værdier de næste år, hvis kommunen lukker Fjordvangskolen og Kerteminde Skole.

Afsenderen truer med at nedbrænde cykelskure det første år svarende til det beløb kommunen kan spare ved på de to skoler. Herefter vil hærværksmanden ødelægge badebroer og afbrænde kommunale biler hvert eneste år fremover.

- Det er en meget usædvanlig trussel, og vi tager truslerne alvorligt. Vi skal nu have brevet undersøgt teknisk for at finde eventuelle spor fra afsenderen, siger vicepolitikommissær ved Fyns Politi, Michael Lichtenstein.

Fjordsvangskolen og Kerteminde Skole skal som en del af besparelser i Kertemide samles som én skole. Men det er endnu ikke besluttet, om det skal være på et eller to steder.

- Vi synes selvfølgelig ikke at det er særlig rart. Vi tager det meget alvorligt og vurderer nu sammen med Fyns Politi om vi skal tage nogle forholdsregler, siger kommunaldirektør, Kristian Buhl Hansen fra Kerteminde Kommune.

Oversigt

    Oversigt