I det fynske folks tjeneste

Halalkød skaber debat

Risingskolen i Odense dropper halalkød i madordningen, mens byens pizzariaer er storforbrugere.

Stort set alle pizzariaer i Odense bruger halalslagtet kød

Formand gik af under debat

Efter en voldsom debat i Risingskolens bestyrelse blev det besluttet at droppe halalkød i skolens madordning.
Debatten har medført, at Kim Nielsen har trukket sig fra formandsposten i skolebestyrelsen, skriver Ritzau. 
Kim Nielsen fortsætter som menig medlem og var da også med til at stemme for, at eleverne skal kunne vælge mellem okse- og svinekød.

"En dansk folkeskole skal afspejle samfundet, derfor ville det være et forkert signal at sende, hvis vi serverer halalslagtet kød", siger skoleleder Johnny Rasmussen. 

Pizzariaer er storforbrugere

Til gengæld bruger størstedelen af byens pizzariaer halalslagtet kød, skriver Fyens Stiftstidende.
"De fleste af stederne har tyrkiske, kurdiske eller iranske ejere, og de bruger kun den slags kød", siger halalslagter Ali Abdalla.

Pizzariaerne oplyser ikke om, at kødet er halalslagtet, men det er ikke et problem for Forbrugerrådet.
"Da det er et spørgsmål om religion, er det ikke noget, vi vil tage stilling til", udtaler pressechef Bent Bøkman.