Haller belønnes for sund mad

Haller, svømmehaller og andre idrætsfaciliteter kan få større tilskud fra Faaborg-Midtfyn Kommune, hvis de erstatter usund mad med sund mad.

Haller, svømmehaller og andre idrætsfaciliteter kan få op til 40.000 ekstra i tilskud, hvis de følger en række retningslinier, som kommunens Kultur- og Fritidsudvalg har vedtaget.

Målet er, at udfase usund mad og fremme det sunde.

Hovedretningslinierne er:

  • Mad serveret i idrætsfaciliteterne skal være Nøglehulsmærket eller leve op til kravene for Nøglehulsmærket
  • Frituregryde og produkter tilberedt i friture tillades ikke
  • Der må ikke ske markedsføring af usunde produkter. De få usunde produkter, der tillades, må ikke have en fremtrædende placering, hverken ved fysisk placering eller ved reklamering i faciliteten og på hjemmeside
  • Faaborg-Midtfyn Kommune forbeholder sig ret til at foretage stikprøvekontrol i idrætsfaciliteter, der modtager forhøjet tilskud til sund kost.

Vigtigt signal

- Vi sender et vigtigt signal med disse retningslinjer om, at det naturlige kostvalg i faciliteter, der beskæftiger sig med idræt og bevægelse, er det sunde kostvalg, siger Lene Høsthaab (Venstre), formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Næstformand i udvalget, Jakob Holm (SF) tilføjer, at kostvaner grundlægges tidligt i livet:

- Hvis vi kan være med til at påvirke, at børn og unge møder færre usunde ting og vænner sig tidligt til at spise sundt, har vi givet et vigtigt bidrag til sundheden, siger han.

Oversigt

    Oversigt