Halmhuset indviet på Østre Plads

Efter det overlevede en faretruende færd fra Vilhelms Werners Plads til Østre Plads, blev Halmhuset torsdag indviet af Ungdomsskolen UngNord.

Ungdomsskolen UngNord holdt i torsdag officiel åbning af det bæredygtige Halmhus på Østre Plads. Det skete med en åbningstale af den radikale børn- og ungerådmand, Susanne Crawley Larsen.

Med åbningen af Halmhuset skal der sættes spot på bæredygtig udvikling og de unges innovative ideer, når der skal findes løsninger på de fremtidige klima- og miljøudfordringer både lokalt og globalt.

- Det er jo ingen hemmelighed, at vi i dag står over for en lang række klima- og miljøudfordringer. Udfordringer, der ikke bare berører os i dag, men som især kommer til at berøre de kommende generationer, lød det fra børn- og ungerådmand, Susanne Crawley Larsen (R).

Hos UngNord har man det som en særlig prioritet at fundere læringsaktiviteter på et princip om virkelighedsnær læring. Ungdomsskolen har gode erfaringer med, at det skærper de unges interesse og motiverer deres lyst til læring.

- Det skal være stedet, hvor vi omsætter bæredygtighedsbegrebet til noget konkret, virkelighedsnært og brugbart. Det skal være et eksperimentarium, der tager afsæt i de unges egne initiativer og projekter omkring bæredygtighed, udtaler Erik Rasmussen, leder af ungdomsskolen, UngNord.

 

Halmhuset er et oplagt læringsmiljø, da det i sig selv udgør et evighedsprojekt i bæredygtighed. Huset vil løbende skulle vedligeholdes og optimeres med nye funktioner som for eksempel et kompostanlæg eller et drivhus. Pointen er, at de unge også her vil blive inddraget i arbejdet som en del af deres læring.

Huset blev oprindeligt opført på Vilhelms Werners Plads og flyttet under stor mediebevågenhed i september, da der var frygt for, at kunne ende som en bunke halm og jord frem for at komme frem.

Oversigt

    Oversigt