Halvandet års ventetid for stormflodsofre

Ofrene for stormfloden på blandt andet den nordfynske kyst 1. og 2. november 2006 venter stadig på besked om erstatning.

Stormrådet regner først med at være færdig med at behandle alle sagerne i slutningen af marts 2008, og dermed er det gået op halvandet års ventetid, før de kender de økonomiske konsekvenser af oversvømmelserne.

Da skaderne efter stormfloden 1. og 2. november 2006 var optalt, viste det sig, at Fyn blev hårdest ramt.

På den nordfynske kyst fra Middelfart til Nyborg blev 950 bygninger ramt af de høje vandstande, tæt forfulgt af Vestsjællands kyst fra Kalundborg til Vordingborg, hvor der indkom 914 anmeldelser.

Stormrådets endelige opgørelse lød på ialt 3500 skadesanmeldelser i hele landet. Rådet forventede dengang, at størstedelen af erstatningerne var udmålt og tilbagebetalt i løbet af sommeren 2007. Men den lader altså stadig vente på sig.

Chefen for skadesafdelingen i Stormrådet, Torben Garne, erkender, at ventetiden er urimelig lang, men det går nu hurtigere med at behandle sagerne, end det har gjort.
 
- Vi har lagt flere sager ud i sekretariatet, så det nu kun er de fortolknings-vanskelige sager, som rådet sidder med, siger han til Sjællandske.
 
Ikke mindst mange sommerhuse fik skader under stormfloden, og det er Stormrådets vurdering af hver enkelt sag, der afgør, hvor meget forsikringsselskaberne dækker.
 
Puljen til erstatning er lige nu på 300 mio. kr. - og det svarer i gennemsnit til cirka 85.000 kroner per skade.

Oversigt

    Oversigt