Halvt sekund fra egen VM-rekord

Den fynske svømmer Rikke Møller Pedersen er ved at være i topform op til EM i Berlin i august. Søndag var hun tæt på at slå sin egen VM-rekord i Holland.

Ved et stævne i den hollandske by Eindhoven svømmede hun sin favoritdisciplin 200 brystsvømning blot et halvt sekund langsommere end den verdensrekord satte ved VM i Barcelona sidste år.

- Jeg gik helt klart efter at prøve at slå min rekord, men jeg kom desværre ikke under. Det var en rigtig god tid og rigtig god svømning. Det har bare været en for travl nedtrapningsperiode med et dansk hold mesterskab i midten, som har været svært at planlægge sig ud af i forhold til at få teknik og det sidste nedtrapning til at sidde lige i skabet, siger Rikke Møller Pedersen.

Verdensrekorden fra VM lyder på 2:19:61, og målet for fynboen er at komme under eller endnu tættere på hendes egen rekord.

- Jeg slutter med følelsen af et OL svømmet stævne, for jeg gav mig alt, hvad jeg kunne, og det gav mig fornyet blod på tanden til at blive ved med at stræbe efter at blive bedre og hurtigere, siger hun.

For at forberede sig yderligere frem mod EM i Berlin rejser hun om kort tid på højdetræningslejr i Sierre Nevada i Spanien.

Oversigt

    Oversigt